Annons
mascara-misstag
 

Fem misstag du gör med din mascara

Släpper din mascara också efter halva dagen? Det kan bero på att du gör något av de här felen. Här är fem misstag du gör med din mascara.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. Du som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att handla på nätet. Läs mer här

1. Pumpa inte
När du ska fylla på med mascara på borsten är det viktigt att du inte drar ur och i den snabbt flera gånger, alltså pumpar den. När du gör det så kommer det in massa luft i tuben som gör att din mascara torkar. Stoppa istället i den och rör runt.

Annons

2. Undvik klumpar
När du tar ur borsten i tuben är det viktigt att det inte är för mycket mascara på den. För då får du klumpar på fransar som sedan ramlar av och gör att du blir svart under ögonen. Skrapa av borsten mot kanten av tuben så får du en perfekt mängd.

3. Mascara på bara ena sidan
Det vanligaste är att du bara applicerar mascara på undersidan av din fransar men för att få fylliga och långa fransar ska du applicera det på båda.

4. Gammal mascara
En mascara håller bara mellan tre till sex månader från att du har öppnat den. Det kan vara svårt att hålla koll på men så fort din mascara känns torr och inte ger den effekt den brukar så är det ett tecken på att den är gammal.

5. För många lager
För att få tjocka fransar så känns det logiskt att applicera flera lager men det gör bara dina fransar tunga och så att din mascara glider av. För det mesta räcker det med två lager för att få mascaran perfekt.

Mascara-tips-ej-djurtestat
1. Nyx (reklamlänk via Apprl)
2. Nouba (reklamlänk via Apprl)
3. Gosh (reklamlänk via Apprl)
4. Youngblood (reklamlänk via Apprl)

Alla produkter i denna artikel är utvalda av FRIDAs redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.

Läs mer:
12 grymma skönhetsmärken som inte testar på djur
14 kändisfrisyrer som kommer få dig att vilja klippa page
Så lagar du ditt trasiga smink (bästa hacket!)

Foto: IBL

  


 
Annons


 Laddar nästa artikel…