Annons
Bästa knepen för att få lockarna att hålla hela dagen
 

Bästa knepen för att få lockarna att hålla hela dagen

Trött på att lägga tid på lockar som försvinner så snart du går hemifrån? Med rätt knep kan du nu få lockar som är lika fluffiga vid slutet av kvällen som när de var nygjorda!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Den här artikeln innehåller reklamlänkar. Du som är under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att handla på nätet. Läs mer här

1. Använd rätt produkter
Även om du är en fena med locktången så kräver fylliga lockar ett visst förarbete för bäst resultat. Ett schampo som är extra volymgivande kan hjälpa dig att få fram de där riktiga Hollywoodlockarna medan en hårinpackning kan göra håret tungt och svårt att styla.

Annons


Volymgivande schampo från Redken (reklamlänk via Apprl) .

2. Tvätta håret dagen innan
Undvik att tvätta håret samma dag som du ska locka det. Nytvättat hår tenderar att få lockarna att tappa volym och plattas ut. Om du tycker håret känns smutsigt kan du alltid använda torrschampo innan du börjar locka.

Torrschampo från LCC (reklamlänk via Apprl) .

3. Använd stylingprodukter
Innan du börjar det riktiga arbetet med locktången är det dags för de viktiga förberedelserna. A och O när det kommer till att styla håret med varma verktyg är värmeskyddet. För att vara extra säker på att lockarna ska hålla bör du även använda dig av en produkt som är framtagen för att ge håret den stadga och struktur det behöver när du lockar det.

1. Skyddande värmespray från Proffs (reklamlänk via Apprl) .
2. Stylingspray för extra hållbara lockar från Toni & Guy (reklamlänk via Apprl) .

4. Använd rätt verktyg
Är du en fena på att få fram magiska lockar med en plattång? Eller är du mer ovan och vill att verktyget gör jobbet åt dig? Välj det verktyg som passar just dig och ditt hår. Både längd och struktur på håret spelar roll i ditt val av lock- eller plattång.

5. Ha tålamod
Ju tunnare lockar du gör – desto längre håller de. Det beror på att ju tjockare slingor du använder desto tyngre blir lockarna vilket ofta resulterar i ett platt resultat efter bara några timmar. Dela upp håret i flera små sektioner så att varje lock blir tunnare. Tycker du det blir långtråkigt att stå framför spegeln i mer än tio minuter? Sätt på lite peppande musik eller be en kompis att locka håret åt dig.

6. Spraya på rätt sätt
Att locka håret är inget för den stressade, speciellt inte om du har långt och tjockt hår. Efter att grovjobbet är gjort är det nämligen dags för att låta håret svalna innan du sprayar det. Vänta gärna upp till en halvtimme innan du börjar spraya håret så att lockarna hinner sätta sig. När det väl är dags bör du även tänka på att inte spraya för mycket (lockarna blir lätt tunga och plattas ut snabbare då) samt att använda ett spray som passar just den look du är ute efter.

1. Glansspray från Vision Haircare (reklamlänk via Apprl) .
2. Volymgivande spray från Schwarzkopf (reklamlänk via Apprl) .
3. Spray som ger stadga från LCC (reklamlänk via Apprl) .

7. Borsta igenom håret
Genom att borsta igenom håret med en bred borste ger du håret en mindre stel och mer naturlig look. Vänta dock med att borsta det tills efter att du har sprayat håret.

Läs mer!
Nu är Rihannas nya sminkkollektion här
14 kändisfrisyrer som kommer få dig att vilja klippa page
14 smarta sätt att förvara ditt smink på

Av: Ellinor Lindholm
Bild: IBL

  


 
Annons


 Laddar nästa artikel…